Check google pagerank for www.droga-kensho.pl
Home
Oleje w masażu PDF Drukuj Email
 Olej  z awokado

 Do skóry suchej i starzejącej się. Łatwo przenika przez naskórek,

zawiera dużą ilość składników odżywczych. Zawiera witaminę E.

 Olej z nasion winogron Do skóry normalnej. Bez zapachu.
 Olej ze słodkich migdałów

 Do skóry suchej. Lekki zapach, zawiera kwas oleinowy, linowy i

witaminy A, B1, B2, B6, D i E.

 Olej z kiełków pszenicy

 Do skóry dojrzałej i wrażliwej, zawiera kwas oleinowy, linowy,

karoteny, błonnik, enzymy, witaminy A, B, D i E.

 Olej z nasion wiesiołka

 Do skóry wrażliwej, atopowej, starzejącej się, zawiera kwas

linolowy i kwas linolenowy.

 Olej morelowy

 Do skóry odwodnionej, delikatnej, wrażliwej i dojrzałej, zawiera

kwas oleinowy i kwas linolowy.

 Olej kokosowy

 Do skóry delikatnej, wrażliwej, wysuszonej. Bezbarwny, łatwo

spiera się z ręczników, prześcieradeł, ubrań.

 Olej arganowy

 Do skóry dojrzałej i przdwcześnie starzejącej się. Posiada

właściwości przeciwzapalne, zawiera witaminę E.

 

 Olej makadamia Do skóry starzejacej się, wrażliwej, zmiekcza naskórek.

 Olej ryżowy - wytłaczany lub ekstrahowany z pękniętych łusek ryżu (oryza sativa). Zawiera kwas oleinowy(38%), linolowy(40%), estry kwasu erukowego, gamma-oryzanol, skwalen, kwas fosforowy, estry wyższych alkoholi i kwasów tłuszczowych, bardzo duże ilości witaminy E i tokotrienoli.

Duże stężenie witaminy E zapewnia ochronę lipidom naskórka. Oryzanol chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, powstrzymuje procesy starzenia i łagodzi objawy klimakterium (działa jak hormon wytwarzany przez jajniki). Jest silnym antyoksydantem i filtrem UV.

Olej ten silnie chroni skórę przed słońcem.

Olej ryżowy jest bardzo delikatny, bardzo łatwo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

http://www.artmade.intelishop.pl/Sunniva-Med-k27/Olej-ryzowy-50ml-p60.html

Olej arganowy, Złoto Maroka:

W kosmetologii olej arganowy jest nieoceniony głównie ze względu na swoje działanie odmładzające. Obecnie jest prawdziwym hitem w grupie produktów ANTI-AGING.
Zawdzięcza to dużej zawartości tokoferoli ( witamina E ), w tym również Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol .

  •  to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę,
  • wzmacnia włosy oraz paznokcie,
  • chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru
  • jest doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę,
  • chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek
  • łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy.
  • przynosi świetne efekty w chorobach skóry
  • jest także stosowany przy egzemie, pęknięciach skóry.

Z powodzeniem można stosować go w codziennej pielęgnacji całego ciała, również w pielęgnacji noworodków. Polecamy dowolne kompozycje z ulubionymi olejkami eterycznymi do kąpieli lub masażu.

Jest doskonałym środkiem na przesuszone, łamliwe włosy. Zwalcza łupież skóry. Pomocny przy rozdwajających się paznokciach.

Głęboko i skutecznie nawilża suchą skórę.

Zawarta w oleju arganowym witamina F przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, owrzodzeń, odleżyn, odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych. Witamina F używana jest przy produkcji specjalistycznych kremów, które wykorzystywane są przy pielęgnacji skór niemowlaków, ma właściwości antyalergiczne, dobrze się wchłania, wspomaga organizm w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia. Niedobór tej witaminy powoduje wiele poważnych schorzeń.

http://www.e-salem.pl/p116,olej-arganowy-basic-zloto-maroka-argan-250-ml.html

Olej z kiełków pszenicy - otrzymywany z kiełków pszenicy zwyczajnej. Zawiera kwas oleinowy(28%), linolowy(44%), karoteny, witaminy A, D, B, C, składniki mineralne, błonnik, enzymy, fosfolipidy(lecytyna), fitoestrogeny. Polecany do skóry dojrzałej i wrażliwej. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzapalnie, nawilża, uelastycznia skórę, łagodzi podrażnienia.

Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale łatwo przenika do naskórka. Idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry. Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

Stosuje się go zwykle w technikach relaksacyjno-upiększających, najczęściej poprzez masaż. Literatura poleca używanie tego oleju w 10% roztworze z innym równie bogatym olejem nośnikowym.

Zalecany do stosowania podczas ciąży w mieszaninie z innym olejem roślinnym (np. jojoba), co zapobiega powstawaniu rozstępów.

http://www.artmade.intelishop.pl/Sunniva-Med-k27/Olej-z-kielkow-pszenicy-50ml-p56.html

Olej z dzikiej róży: Z owoców dzikich róż odmiany Rosa Mosqueita pozyskuje się nasiona, i to z nich tłoczony jest nasz drogocenny olej. Rosa Mosqueta daje surowiec do najcenniejszego ze wszystkich olejów z róż. Funkcjonuje on na rynku kosmetycznym pod nazwą Rose hips oil. Pochodzi z Chile. Olej zawiera witaminę E, karotenoidy, sterole oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe - około 45% kwasu linolowego, 40% kwasu a -linolenowego i 0.5 - 1% kwasu g-linolenowego. Kwasy nienasycone są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania skóry. Kwas linolowy jest składnikiem cementu międzykomórkowego. Kwas a -linolenowy uczestniczy w produkcji sebum i odgrywa istotną rolę w przemianach lipidowych zachodzących w naskórku. Rose hips oil stosowany jest w fitoterapii do leczenia stanów zapalnych skóry, oparzeń i trudno gojących się ran.

Olej ten posiada bardzo cenne właściwości kosmetyczne - odżywia i regeneruje komórki naskórka, wspomaga syntezę kolagenu, łagodzi podrażnienia, w tym również spowodowane opalaniem, zmniejsza przebarwienia, wygładza szorstkość skóry, nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci. Cera w wyniku stosowania kosmetyków zawierających Rose hips oil zostaje odpowiednio nawilżona oraz zabezpieczona przed utratą wilgoci wewnętrznej, staje się bardziej sprężysta dzięki przywróceniu i wspomaganiu równowagi hydrolipidowej. Objawia się to między innymi wygładzaniem istniejących drobnych zmarszczek. Skóra zyskuje zadbany świeży wygląd, poprawia się jej napięcie. Biologiczne aktywne składniki zawarte w oleju chronią przed działaniem wolnych rodników i odżywiają skórę, spowalniając w ten sposób procesy starzenia. Rose hips oil wpływa istotnie na procesy regeneracji tkanki.

http://www.artmade.intelishop.pl/Sunniva-Med-k27/Olej-z-dzikiej-rozy-50ml-p50.html

Strona o olejach

http://kosmetologia.com.pl/artykuly/oleje-roslinne-w-kosmetykach-2.html 

Share
comments
Zmieniony ( Niedziela, 01 Sierpień 2021 17:37 )
 

Zdjęcie

Kto jest on-line

Naszą witrynę przegląda teraz 3 gości